Dagens mobilspel

Mycket har hänt sedan de allra första mobilspelens uppkomst. Idag har utvecklarna helt andra horisonter att sträcka sig efter än de snäva ramar som förr begränsat dom. Teknik ifrån datavärlden har integrerats och omhändertagits av mobilbranschen utvecklare med stor framgång.

Mobilspel

Om det finns någon bransch som verkligen gått på högtryck sedan de nya smarttelefonerna lanserades så är det spelbranschen. Plötsligt fanns ett helt nytt utrymme att fylla med spel och med användare som ständigt suktar efter nya upplevelser och utmaningar att sätta tänderna i. De mesta som tidigare skapats paketerades om i nya versioner och lanserades på nytt. Schackspel, gamla klassiska Nintendo och Sega spel, pusselspel som Tetris och mycket, mycket mera.

På samma sätt var det egentligen för nätspelbolagen. Helt plötsligt så räckte det inte med att deras klienter var enbart byggda för de vanliga datorerna, utan nya plattformar snickrades i en hysterisk frenesi för att möta den ökade tillfrågan. Här fanns det dessutom fruktansvärt mycket att vinna på att vara bland de första att erbjuda spel på poker och casino i mobilen, något som i denna bransch var den största moroten för de inblandade företagen och dess utvecklare.