Lotto

Lotto är ytterligare ett spel man idag kan lika gärna spela på nätet som i ens lokala kiosk. Här kan man hitta några av de största pengasummorna i spel överhuvudtaget.

Lotto

Lotto är ett typ av spel som kommer från 1500-talet och härstammar från italienska. I detta spel fick varje deltagare, mot en viss insats såklart, ett kort eller bräde med ett 3×5 rutnät med numrerade rutor. Nummer drog sedan via någon slumpmetod och spelare kryssade av nummer på sitt kort eller bräde som de drogs. Detta system används fortfarande idag men går numera under namnet bingo.

Lotto blev ett officiellt spel i Sverige 1980 och gick ut på att man skulle pricka in sju rätta nummer av 35 möjliga, men man kunde även vinna pengar om man fick fem eller sex rätta nummer. Chansen att göra detta är dock väldigt liten.

Att vinna i lotto har inget att göra med strategi, allt är rent turbaserat. Detta har dock aldrig hindrat folk från att spela. Fraser som ”någon måste ju till slut vinna” är vanligt förekommande och man kan ju tekniskt sett inte förneka att det är mer eller mindre ett faktum.

Lotto har blivit väldigt stort på senaste tiden då det har blivit så enkelt att spela lotto på nätet. Där kan dessutom få tillgång till många olika lottospel och potterna på vissa sajter kan vara mer än en miljard, omräknat till svenska kronor. Sådana vinstsummor är för många väldigt lockande.

Den största vinsten någonsin utdelad kom i januari detta år då tre vinnare fick dela på 1,5 miljarder dollar. En summa som knappt går att föreställa sig. Med pengar som dessa kan man utan problem sluta jobba och bara leva på räntan resten av livet.