Spela smart

För dig som gillar pengaspel, finns det flera hinder och fallgropar som man ska aktas sig för. Man vill inte fastna på dessa platser. 

shutterstock_164426633

Spela fel

Lär dig alltid spelets regler innan du börjar spela. Annars slänger du pengar i sjön. Du riskerar att göra simpla misstag om du inte förstår hur spelet går till. Tänk på att det handlar om dina egna pengar: spela inte bort dem på grund av okunskap.

Strategilös

Banken har alltid fördelen när man spelar på casinon. Fördelen varierar från spel till spel. Vill du har större chans att vinna ska du spela spelen där banken har minst fördel, Black Jack och Baccarat är två exempel.

Var också medveten om olika strategier och sannolikheter när du väljer ett spel. Just Black Jack har flera strategier och man kan läsa en hel del om sannolikheter att vinna på flera spelsorter på nätet.

Beroende

Den allra värsta fallgropen är ett spelberoende. När du inte kan sluta spela för du hela tror att nästa spel kommer att ge dig alla förlorade pengar tillbaka, är du illa ute. Det finns alltid hjälp att få. Om detta händer någon i din närhet kan man också ringa Stödlinjen för gratis rådgivning. Ta alltid spelberoendesymptom på allvar. Om du har tur når du fram till din vän, eller kan hjälpa dig själv, innan det utvecklas till ett fullt beroende.