Strategispel

Schack är det största strategispelet i hela världen och har varit så i hundratals år. Dock så finns det många andra roliga strategispel och för schackälskare finns det något som lockar även med andra strategispel. Förmodligen är det den härliga känslan de får när de med hjälp av sin hjärna och sina geniala beslut lyckas utmanövrera sin motståndare.

Olika typer av datorspel

Dels finns det många olika och roliga strategispel som du kan spela på datorn. Age of Empires och Command and Conquer är klassiska datorspel som är väldigt populära och som miljontals spelare världen över håller sig sysselsatta med. Datorspel är dock inte för alla, och speciellt inte våldsamma sådana. Brädspel som Risk och Monopol kan vara både roliga och utmanande och kan dessutom spelas med antingen familj eller vänner.

Poker

Allra mest populärt efter schack är dock kortspel som poker och blackjack som du numera kan spela på nätet. För att förhöja spelupplevelsen maximalt kan du, om du vill, spela om pengar på något av alla de casinohemsidor som har tagit internet med storm.

Poker

Poker är något som i stort sett varje svensk har spelat någon gång och det har blivit ännu mer populärt på senare år, sedan man började spela online. Framförallt är det Texas Hold-Em som gäller, då varje spelare får två kort och när fem kort har lagts ut på bordet så vinner den som har de fem bästa totalt. Men för att bli ett riktigt proffs gäller det att kunna räkna ut hur stor chans du har att vinna.

Under tiden som spelet pågår kan du i tur och ordning satsa marker, vilket gör att spelet går ut väldigt mycket på vem som är smartast och lyckas antingen skrämma sina motståndare att lägga sig, eller om du har väldigt bra kort, få dem att satsa sina marker så att du vinner mer. Blackjack spelas inte mot andra spelare, utan mot dealern. Även här är det viktigt att man har en bra strategi och tar rätt beslut, så att man hamnar så nära 21 som möjligt.

Backgammon

I spelet backgammon spelar man två personer mot varandra, det hela går ut på att flytta femton spelpjäser till sitt bo. Med två träningar så avgörs hur långt man får flytta sina pjäser. Slår man lika antal siffra på tärningen, exempel 5-5 så får man flyttar man sin spelpjäs dubbla antalet siffror som anges på tärningarna, alltså 5-5-5-5.

Spelpjäsen måste däremot hamna på någon av de rutor som motsvarar tärningsslaget, fungera inte det så hamnar pjäsen där den sist kunde landa. Spelet går ut på att räkna ut hur sannolikt det är att kunna vinna och försöka påverka så att den andre spelaren blir blockerad. Man kan också slå ut motståndarens pjäser, då får denne börja om från början av spelplanen. Det är ett enkelt och spännande spel som dom flesta kan spela och ju fler gånger man spelar ju bättre kan man bli.