WSOP

World Series of Poker, eller WSOP som det ofta förkortas till, är världens största pokertävling. Men det är mer rätt att säga att det är flera tävlingar, WSOP består detta av hela 68 olika event, det största bland dem är den som korar världsmästaren och kallas Main Event.

3854196-poker-chips

Vem som helst kan få spela i Main Event, så länge de kan lägga ut 10 000 dollar. De som gör detta har dock chansen att vinna många miljoner dollar, det mesta någon har vunnit i detta var 2006, dör 8 773 personer deltog och priset för första platsen var 12 miljoner dollar.

World Series of Poker har funnits ända sedan 1970, men det tog ganska lång tid innan det blev så stort som det är idag. I början var det få deltagare i Main Event, det var inte förrän 1982 tävlingen hade fler än hundra spelare som köpt in sig. Detta fortsatte att öka sakta med säker under åren, men det var 2003 som populariteten av detta formligen exploderade. Antalet spelare ökade från 893 i 2003 till hela 2 576 året därpå.

Anledningen till denna ökning är säkert flerfaldig, men något som alla är överens om var en stor bidragande faktor var att det var första gången som en internetkvalificerad spelare vann turneringen. Den personen var Chris Moneymaker.

Just nu är Main Event 2015 framme vid det sista bordet något som inte kommer att spelas förrän den 8:e november. Dessa spelare kallas varje år för November Nine och det är minst sagt en stor prestation att ta sig så långt, det krävs inte bara skicklighet, då hade vi endast sett proffs spela vid det sista bordet år ut och år in, utan även en hel del tur med kortet, både på hand och på bordet.

Är man intresserad att att lära sig med om detta kan vi tipsa om Poker.se, som alltid ser till att hålla internet uppdaterat inom allt som pokervärlden har att erbjuda.